22 Aralık 2009 Salı

Tavuklu Beşamel Soslu Bezelye



Merhaba arkadaşlar. Sizlere yine bizim evin çok sevilen tatlarından birinin tarifini vericem. Bu yemek hem kolay hemde çok lezzetli oluyor. Benim küçük kızım Özüm'e ne yemek yapayım diye sorsam hep bu yemeği ister. Umarım sizde beğenirsiniz, şimdiden kolay gelsin yapacak olanlara.

Malzemeler: 

1 kg bezelye
3-4 parça kemiksiz kalça tavuk
1 havuç
2 patates
1 soğan
(bu malzemeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Beşamel sos için:
3 kaşık tereyağ (Ben bunun ikisini tereyağ, birini sıvıyağ kullanıyorum)
3 kaşık un
2,5-3 bardak kadar süt (Sütüde gözkararı kullanıyorum)




 



Yapılışı:

İlk önce tavuklarımızı kuşbaşı doğrayıp bir tenceye alalım, tavuklar kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Sıvıyağ ilave edelim (Sıvıyağı fazla koymayın beşamel sostada yağ olduğu için fazla yağlı olur sonra) yemeklik doğradığımız soğanlarıda ekleyip soğanları sarartalım. Küp küp doğradığımız havuçlarıda ekleyip biraz daha kavuralım. Bezelyelerimizi eğer buzluktan kullanıcaksak önce biraz yıkayıp buzundan arındıralım. (Yoksa buz tadı ve kokusu oluyor) tenceye ilave edin. Bir iki döndürdükten sonra suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
Yemeğimiz piştikten sonra bir borcama dökelim ve beşamel sosunu yapıp üzerine dökelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar tutup çıkaralım.
Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok: