28 Kasım 2012 Çarşamba

Cafe Bere






                                      

İp : Feza Angora
Şiş: 4.5 no

Bu harika bereyi yine Altınörgü'de birlikte ördük. Ben bu modeli çok beğendim. Hem örülüşü hemde başta duruşu çok güzel oldu. Modelin orjinali yine Ravelry'den. Orjinalinde misinalı şişle dairesel olarak örülmüş. Ama benim ellerimde Karpal Tünel Sendromu (Sinir sıkışması) olduğu için misinalı şişlerle örmekte çok zorlanıyorum. Dikişli olmasını göze alıp 2 şişle ördüm bende, çokda güzel oldu. Ama azıcık zor oldu, çünkü örneği hem önden hem arkadan örülüyor. Angora ipi çift kat yaptım ve sonuçtan çok memnun kaldım. Bu berede yeğenime hediye gitti.

12 yorum:

mavilale dedi ki...

ellerine sağlık sevkut hanım harika olmuş benimde rüyalarımı süsleyen bir bere bakalım ne zaman örerim

BENİMDENİZİM dedi ki...

Canım çok güzel bir bere olmuş ellerine sağlıkta birde açıklasaydın dahada harika olacaktı

SEVKUT dedi ki...

Çok teşekkürler:)

Açıklama yapmayı bende çok isterdim ama malesef yasak:( Ama foruma üye olursanız orda yardımcı oluruz sizede.

tülin dedi ki...

Çok zarif bir örneği var Kutsev.İyi günlerde kullanılsın.

nur dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş.sizin lastik örgünüz çok değişik ve güzel olmuş.acaba nasıl ördüğünüzü anlatabilir misiniz?

SEVKUT dedi ki...

Teşekkürler Nur hanım. Ben fantazi lastik yaptım, bu linkte arkadaşım çok güzel anlatmış yapılışını:
http://sevgibutik.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

hanife dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş.Sinir sıkışması için acil şifalar dilerim.. Bloğunuzu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim

nur dedi ki...

verdiğniz linke baktım ama tam olarak anlayamadım.çünkü ben normal örgü örerkende ipi üstten atıyorum.zahmet olmazsa yapılışını öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

SEVKUT dedi ki...

Nur hanımcım nasıl anlatacağımı bilemedim ama, sanırım sizin düz ilmekleri şişten çıkarıp kendi etrafında bir kez döndürüp öyle örmeniz, arkadada ters ilmekleri bu şekilde örmeniz gerekecek.

Adsız dedi ki...

merhaba blogunuzu gezdim cok güzel modelleriniz var cok beceriklisiniz sizin kadar bende becerebilsem elleriniz dert görmesin sizden ricam antler bere vebaklava desenli berenin aciklamasini yazarsaniz sevinirim kac ilmek ve kesimini tesekkür ederim

SEVKUT dedi ki...

Çok teşekkürler güzel sözleriniz için. açıklamasını burada yazamıyorum malesef ama Altınörgüye üye olursanız bu bereyi orada hep birlikte ördük, yardımcı oluruz sizede.
http://altinorgu.forums3.com/atki-bere-eld-ven-orel-f158/cafe-lait-tam-t1359.html

Unknown dedi ki...

Sevkut hanim ben üye oldum fakat orneğin yapilisini bulamadim bana aciklamasini yazarmisiniz.cizelgeden anlamada yazrsanız.:-)