Malzemeler:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (hamuru yumuşak olucak)
İçi için: 4 tane büyük elma
1 su bardağı şeker
Elmalar rendelenip şekerle harlı ateşte iyice pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz ilave edilir. (Ben iç harcının tadına bakıp az ise biraz daha şeker ilave ediyorum, Hamurunda şekeri az olduğu için elmanın ekşiliğine göre farkedebiliyor tadı)
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, elimizle iyice inceltiyoruz.Elmalı içten bolca koyup her iki yandan yukarı doğru birleştiriyoruz. 200 derece fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.
Kurabiyelerimizi fırından çıktıktan bir 5 dk. kadar sonra, bolca pudra şekerine buluyoruz.
Bu işlemi sıcakken yapıyoruz. Bu ölçü ile 20-22 tane çıkıyor. Çok güzel bir tat oluyor tavsiye ederim arkadaşlar.
Afiyet olsun.
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un (hamuru yumuşak olucak)
İçi için: 4 tane büyük elma
1 su bardağı şeker
Elmalar rendelenip şekerle harlı ateşte iyice pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz ilave edilir. (Ben iç harcının tadına bakıp az ise biraz daha şeker ilave ediyorum, Hamurunda şekeri az olduğu için elmanın ekşiliğine göre farkedebiliyor tadı)
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, elimizle iyice inceltiyoruz.Elmalı içten bolca koyup her iki yandan yukarı doğru birleştiriyoruz. 200 derece fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.
Kurabiyelerimizi fırından çıktıktan bir 5 dk. kadar sonra, bolca pudra şekerine buluyoruz.
Bu işlemi sıcakken yapıyoruz. Bu ölçü ile 20-22 tane çıkıyor. Çok güzel bir tat oluyor tavsiye ederim arkadaşlar.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder