3 Şubat 2010 Çarşamba

Portakal Şerbetli Kek (53.Porselen Demlik Çay saati Etkinliği)

 


 Şimdi portakalın en güzel zamanı ve tabiki bu enfes kekinde. Benim çok severek yaptığım ve tadına bakan herkesinde çok sevdiği bir lezzet. Bu güzel tarifi sevgili Gelibolu17 arkadaşımızın düzenlediği etkinliğe yolluyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.


Malzemeler:

Keki İçin:
3 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi

Şerbeti için:
2 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
4 yemek kaşığı şeker

İlk önce kekimizin malzemelerini çırpıp 170 derece fırında pişiriyoruz. Kekimiz fırında pişerken bir yandan şerbetini hazırlıyoruz. 2 portakalın suyu ile 4 kaşık toz şekeri bir cezvede kaynatıyoruz. Rendelediğimiz portakal kabuklarını ben önceden suyun içinde bekletiyorum acısı gitsin diye. Şerbetimiz biriki taşım kaynadıktan sonra portakal kabuklarını içine atıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Kekimiz fırından çıktıktan sonra bu şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz.

Not:
1-Eğer kekinizin daha ıslak olmasını isterseniz  şerbeti için 3 portakal suyu kullanabilirsiniz. Ben öyle sevdiğim için 3 portakal suyu kullanıyorum.

2- Bu kek için kullanacağımız  tepsi boyutu fazla büyük olmuyor. Yuvarlak ve kare borcamın küçük boy olanları bu ölçü için iyi oluyor.

3- Keki sıcak, şerbeti soğuk olucak.

Afiyet olsun.

1 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

canım benim geciktiğim için lütfen kusura bakma.dün yatılı misafirim vardı bakamadım.bugün ancak gelebildim nete.bu güzel kek in için çok teşekkürler ellerine sağlık.
sevgiler selamlar gene beklerim...