21 Nisan 2010 Çarşamba

Saç Örgülü Bebek Patiği



İp: Nako Pırlanta
Şiş: 4.5 no


Bu şirin patiklerde sevgili Nurcan'ın yoldaki Kuzey bebeğine. Daha önce ördüğüm süveterine takım olsun diye
saç örgülü bir model seçtim. Model arşivimdendi, açıklamaları burada . Açıklamalar İngilizce ama kısaltmaları öğrendikten sonra anlamakta çok zorlanılmıyor. İngilizce örgü terimlerinin kısaltmalarını ve şema işaretlerini Örgü Okulunda Örgü Teknikleri sayfamda paylaşmıştım. Arşivimdeki teknik bilgiler içeren tüm bilgileri Örgü okulunda sizler için yayınlıycam, ordan takip edebilirsiniz.

Bu tür patiklerde arttırmalar genelde gizli arttırma şeklinde oluyor. Açıklamadaki knit into front and back of next st, yazan yer arttırma olan yer. Buda sıradaki ilmeğin içinden 1 önden,1 arkadan örerek arttır demek oluyor.
Birde bu patikte bir farklı yönde burun kısmını örerken diğer patiklerde ortadaki ilmekleri örerken iki yandan 1'er ilmek keserek örüyoruz. Bunda ise ortadaki ilmekleri örüyoruz, yandan 1 ilmeği boş alıyoruz, dönüyoruz ve arkadan onuda örerek devam ediyoruz. Yani ilmekler kesilmeden ortaya ilave edilmiş oluyor. Bu bilgilerin yardımı olacağını düşündüm. Yabancı bir model olduğu için tüm açıklamayı yapamıyorum malesef.




Hiç yorum yok: