23 Mart 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar Dolması


Sebzelerin şahıdır enginar, kral yemeği derler enginar için. Karaciğer dostu olan enginar bizim evimizinde şahıdır. Şimdi  en bol ve en güzel olduğu zaman. Bende her hafta en az 2 kez çeşitli türlerini yapıyorum. Sizede tavsiye ederim karaciğerinize detoks yaptırın enginarla.

Gelelim yapılışına;
Önce enginarlarımızı güzelce ayıklayıp unlu limonlu suda bekletiyoruz. 
Ben içine sadece pirinç, kurusoğan, taze soğan, dereotu, tuz, karabiber, 1 kesme şeker ve zeytinyağ koyuyorum. 
Enginarları yarım yarım kesip tencereye diziyorum, ortalarına kaşıkla iç harcından koyuyorum.
Ayrı bir yerde 1 limonun suyunu, 1 yemek kaşığı kadar unu, tuz , zeytinyağını ve suyunu çırpıp enginarların üzerinde gezdiriyorum. Üzerlerinede bir tabak örtüp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyorum.
Harika bir lezzet oluyor tavsiye ederim arkadaşlar.
Afiyet olsun.

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bençok yaparım,ellerine sağlık.resimde kesilmiş hali,ben bütün yaparım.Sevgilerrrrr....

SEVKUT dedi ki...

tşkler canım,ben bütün olarakta yapıyorum ama yarım yarım olunca hem pişmesi daha kolay oluyor hemde yemesi.