Sebzelerin şahıdır enginar, kral yemeği derler enginar için. Karaciğer dostu olan enginar bizim evimizinde şahıdır. Şimdi en bol ve en güzel olduğu zaman. Bende her hafta en az 2 kez çeşitli türlerini yapıyorum. Sizede tavsiye ederim karaciğerinize detoks yaptırın enginarla.
Gelelim yapılışına;
Önce enginarlarımızı güzelce ayıklayıp unlu limonlu suda bekletiyoruz.
Ben içine sadece pirinç, kurusoğan, taze soğan, dereotu, tuz, karabiber, 1 kesme şeker ve zeytinyağ koyuyorum.
Enginarları yarım yarım kesip tencereye diziyorum, ortalarına kaşıkla iç harcından koyuyorum.
Ayrı bir yerde 1 limonun suyunu, 1 yemek kaşığı kadar unu, tuz , zeytinyağını ve suyunu çırpıp enginarların üzerinde gezdiriyorum. Üzerlerinede bir tabak örtüp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyorum.
Harika bir lezzet oluyor tavsiye ederim arkadaşlar.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Bençok yaparım,ellerine sağlık.resimde kesilmiş hali,ben bütün yaparım.Sevgilerrrrr....
tşkler canım,ben bütün olarakta yapıyorum ama yarım yarım olunca hem pişmesi daha kolay oluyor hemde yemesi.
Yorum Gönder