6 Nisan 2010 Salı

Çilekli Cheesecake ( 57.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE)







Büyük kızım bu yıl üniversite sınavına girecek ve bu aralar iyice yoğun çalışıyor. Bende ona doping olsun diye değişik birşeyler yapmaya çalışıyorum. Kuzucuğumun canı cheesecake istemiş bende hemen işe koyuldum.Bu cheesecake tarifi biraz karma bir tarif. Daha önceden arşivime kaydettiğim tariflerden evdeki malzemelerime göre bir harman oluşturdum ve sonuçtan çok memnun kaldık. Hem görünüm olarak hemde tat olarak nefis bir cheesecake oldu. Yalnız benim kelepçeli kalıbım 26 cm.lik o yüzden biraz ince oldu. Bir dahaki sefere daha küçük bir kalıp kullanmayı düşünüyorum. Birde mutlaka 1 gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.

Bu tarifleri çok önceden kaydetmişim arşivime ve link eklememişim tabi. O yüzden kimlere ait olduğunu bilemiyorum ama emekleri ve paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum arkadaşlarıma.

Tarifimi yeniden yayınlıyorum ama Sevgili Hümeyra'nın ev sahipliği yaptığı 57.P.D.Ç.S. etkinliğinden yeni haberim oldu.

YAPILIŞI:

Alt tabanı için:
2 paket yulaflı yada burçak bisküvi (Ben yulaflı kullandım)
125 gr. tereyağ yada margarin (Ben karışık kullandım)

Bisküvileri rondodan geçirip çukur bir kaseye aldım. Tereyağını eritip biraz ılındıktan sonra bisküvilere karıştırdım ve karıştırıp elimle yoğurdum. Kelepçeli kalıba döktüm ve elimle iyice bastırarak yaydım. Ve kremayı hazırlayana kadar buzdolabında beklettim.

Orta Kat Kreması:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket labne peynir
1 paket vanilya
Önce yumurtalar ile şekeri iyice çırptım. Sonra vanilyayı, labne peyniri ve yoğurdu kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam ettim. İyice çırptıktan sonra kalıba alt tabanın üzerine dökerek 170 derece fırında 35 dk. kadar pişirdim. (Üstü kızarmıycak). Piştikten sonra çıkarıp soğumaya bıraktım.

Üst Katı:

500 gr. çilek
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı su

Önce çileklerden birazını üzerini süslemek için ayırdım. Kalan çilekleri rondadan geçirip püre haline getirdim. Çilekleri bir kaba alıp su, nişasta ve şekeride ilave edip pişirdim ve soğumaya bıraktım. En son üzerine döküp çileklerle süsledim. Buzdolabında 1 gece beklettim. (Ben evde çilekli jölem olmadığı için bu şekilde yaptım, siz jölede kullanabilirsiniz.)


Afiyet olsun.

6 yorum:

uzmanamator dedi ki...

Acaip iştah açıcı görünüyor elinize sağlık :)

hazalca dedi ki...

ooo çok nefis görünüyo.ödünç alabilirmiyim,misafirim gelecek de:))malum tek elle yapılmıyo.eline sağlık

humeyra dedi ki...

Ellerinize sağlık. Tarifinizi sevinerek aldım.
Sizin bir de ıslak hindistan cevizine bulanmış bir ingiliz keki vardı galiba. Blog blog gezerken görmüştüm. Şimdi etkinliğime tarif yolladığınızı görünce tekrar aklıma geldi. Denemem gerek.

SEVKUT dedi ki...

Teşekkürler Hümeyra hanım, bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum size.

KİZHATCE dedi ki...

elinize sağlık arkadaşım,tabaktaki dilimi alabilirmiyim,sevgiler...

SEVKUT dedi ki...

Ne demek arkadaşım, yanına birde güzel bir çay demlerim, buyur afiyet olsun.