11 Kasım 2009 Çarşamba

Kız Çocuk Şal Yelek




Bu güzel yeleği Altın Örgü Forumdan Yeliz arkadaşım örmüştü. burda bu örneği bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ediyorum.




İpim: Bravo Bebe yünü
Şiş: 3.5 no
Benim ördüğüm 1.5-2 yaşa göre oldu. Daha büyük yapmak isterseniz sayıları ve ölçüleri fazlalaştırabilirsiniz.


Bel Bantı:
İlk önce alt bel bandını örüyoruz. 32 ilmek başlıyoruz.Fantazi lastik örneği uyguluyoruz. 55 cm örüp ilmekleri kapatıyoruz.Eğer fantazi lastik örmesi zor gelirse haraşo örneğide uygulayabilirsiniz.Sevgili Nalan burda haraşo kullanarak örmüştü.

Sağ Ön: Daha sonra bu ördüğümüz bantın sağ tarafından 50 ilmek alıyoruz. Bu sağ önümüz olucak.
15 cm. kadar yine fantazi lastik örüyoruz. Yaka için 10 ilmeği kapatıyoruz. Sonraki her sırada kenardan 1 ilmek keserek 9 ilmek kalana dek örmeye devam ediyoruz. Bu kalan 9 ilmeğide 6cm. daha örüp ilmekleri kapatıyoruz.(Bu dokuz ilmek boyun bantı olucak)

Sol Ön: Yine sağ ön gibi aynen uyguluyoruz ama tabi bu kez 50 ilmeği bel bantının sol tarafından alıyoruz.
İki önüde bu şekilde örüp bitirdikten sonra 9 ilmek ördüğümüz boyun bantlarını birleştirip dikiyoruz.



Şal Kısmı:
Şal kısmını örmek için tığla sağ ön parçanın alt kenar kısmından, bel bantından ön için ilmek alıp başladığımız yerden örneğe başlıyoruz.(Bel bantına bu örnek uygulanmıycak) Bu sağ kenardan başlayıp arka boyun bantlarından sol ön kenara dek örneği uyguluyoruz. İlk sırada toplam 19 örnek olucak. Sonraki sıralarda
her örnek geçişinde her iki yandan 1'er örnek azaltarak 1 örnek kalana dek örüyoruz. Örneğimiz bittikten sonra kenarlara 3 sıra örümcek, 1 sırada fıstıklı örümcekler yapıyoruz. 






Yaka kenarlarınıda örümcek yapıp bitiriyoruz.









Sayfa başına dön

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu model çok güzel lütfen açıklamasını yapar mısınız

SEVKUT dedi ki...

Fırsat bulduğum en kısa zamanda açıklamasını yazarım arkadaşım.

Adsız dedi ki...

model hoş olmuş. Kendime diye başladığım motifli şalım var henüz bitmedi. Bunu kızıma uyarlamak istiyorum. Bitirince paylaşalım.Bakalım olacak mı?