17 Kasım 2009 Salı

Armutlu Kek (48.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne)



Size nefis bir kek tarifi daha vericem arkadaşlar. Hem görünüm olarak hemde tat olarak çok övgü alan bir kek bu. Görünümü pasta gibi oluyor. Bu kek elmayla, mürdüm eriği ilede çok güzel oluyor.  Ben evde armut varken değerlendirmek için böyle yaptım.

 

Malzemeler:

4 yumurta (3 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
fındık içi
Armut
Tarçın


Yapılışı:

İlk önce yumurtaları (1 tane bütün, 3 tanesinin  sarısı), şekerle iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kaba elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya karışımını kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.(Bu şekilde yapılınca kek çok güzel kabarıyor) En sonda fındığı ilave edip tamamlıyoruz. Yağlanmış borcama döküyoruz.
Diğer tarafta ayırdığımız 3 yumurta akını 1 fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar şeker ilavesiyle kar olana dek çırpıyoruz.
Bu yumurta aklarını borcama döktüğümüz kek hamurunun üzerine bir spatula yardımıyla yayıyoruz.
Üzerine ince dilimlere böldüğümüz armutları diziyoruz.
En üstünede toz şeker ve tarçın serpip 180 derece fırında pişiriyoruz.


Afiyet olsun.



 


 




























3 yorum:

ALEYNA dedi ki...

elinize sağlık.ne güzelde resimlemişsiniz.sevgiler

makhina hobi dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık canım,en kısa zamanda deneyeceğim.sevgiler

Ozlem Alkanoglu dedi ki...

Çok güzel görünüyor,yapıp yorumumu yazıcam...